Jeśli czujesz się zagubiony w gąszczu informacji dotyczących tego, co należy jeść, aby być zdrowym zachęcam do sięgnięcia po pozycję bestsellerowego autora New York Timesa. Dr Joel Fuhrman i jego książka „Super odporność. Jak z posiłków czerpać zdrowie” pozwoli Ci znaleźć odpowiedzi na frapujące pytania.
Książka pokazuje, w jaki sposób poprzez żywność wzmocnić naturalną odporność po to, aby szerokim łukiem omijać leki, antybiotyki i zastrzyki. W dosadny sposób uwypukla różnicę między ludźmi, którzy mają problemy ze zdrowiem a tymi, którym nic nie dolega. Dr Fuhrman prezentuje wyczerpujący przewodnik osiągnięcia doskonałego zdrowia. Cytując autora: „Nasze ciała są bardzo elastyczne i posiadają wysoką zdolność samonaprawy, ale medycyna nie umożliwi nam ucieczki od biologicznych praw przyczyny i skutku. Gdy szkodzimy sami sobie przez stosowanie toksycznej, chorobotwórczej diety, powodujemy rozwój chorób.” Po raz kolejny wracamy do starej, sprawdzonej maksymy: JESTEŚ TYM, CO JESZ!!! W obecnym świecie ignorancją i brakiem wyobraźni jest lekceważenie tego, co wsadzamy do własnych ust.